Αισθητική: Πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών ή κινητών, όπως η HP, η Dell και η Samsung, χρησιμοποιούν μια πολύ αυστηρή διαδικασία ανακατασκευής. Θέλουν να συνεχίσουν οι καταναλωτές να παραγγέλνουν από αυτούς, ακόμη και ανακατασκευασμένα προϊόντα.

Έτσι, δεν πρόκειται να πουλήσουν υπολογιστές με σκισμένες θήκες ή οτιδήποτε άλλη ζημιά. Τις περισσότερες φορές, οι ανακαινισμένοι επιτραπέζιοι ή φορητοί υπολογιστές δίνονται προς πώληση με ένα νέο περίβλημα. Εάν μια εταιρεία λαμβάνει έναν υπολογιστή για την ανακατασκευή που δείχνει μόνο να έχει ελαφριά φθορά, μπορεί να επιλέξει να αντικαταστήσει μόνο ορισμένα τμήματα με νέα. Αναμείνετε ότι οι ανακαινισμένοι υπολογιστές θα δείχνουν 99% σαν καινούργιοι.

Λειτουργικότητα: Τις περισσότερες φορές, οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές είναι απλές επιστροφές πελατών (10). Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να μην υπάρχει τίποτα λάθος με τους υπολογιστές αυτούς. Απλά μπορεί τελικά να μην άρεσε το προϊόν στον πελάτη, και έτσι να το επέστρεψε εντός της περιόδου εγγύησης (11). Σε περιπτώσεις όπως αυτή, οι κατασκευαστές υπολογιστών πωλούν αυτούς τους υπολογιστές ως ανακατασκευές. Δεν μπορούν τα πουλήσουν ως νέα επειδή έχουν ανοιχθεί πριν ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Η άλλη περίπτωση ανακατασκευασμένου υπολογιστές είναι τα ελαττωματικά εξαρτήματα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε από μια μνήμη RAM έως τη μητρική πλακέτα. Όταν οι κατασκευαστές ελέγχουν αυτούς τους υπολογιστές, αντικαταστούν το ελαττωματικό εξάρτημα με ένα τελείως καινούργιο. Αν το θέμα είναι με την εγκατάσταση, θα εγκαταστήσουν ξανά σωστά το συγκεκριμένο κομμάτι. Οι κατασκευαστές επίσης δοκιμάζουν τη λειτουργικότητα γενικά του υπολογιστή πριν από την πώληση. Όχι μόνο ελέγχουν τα εξαρτήματα που αντικαταστούν με καινούργια αλλά και όλα τα άλλα ανταλλακτικά. Να γνωρίζεται ότι οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές θα λειτουργούν εξίσου καλά όπως και νέοι.


Εγγύηση:
Οι μεγάλες εταιρείες προσφέρουν την ίδια ακριβώς εγγύηση και στα ανακατασκευασμένα προϊόντα όπως και στα νέα. Έτσι, όσον αφορά την εγγύηση δεν έχετε να χάσετε τίποτα από την αγορά ενός ανακατασκευασμένου προϊόν. Στην πραγματικότητα ότι ισχύει για τα καινούργια ισχύει και για τα ανακατασκευασμένα.
Όλα τα ανακατασκευασμένα(Refurbished) προϊόντα μας έχουν 12μηνες εγγύηση και προ εγκατεστημένα δωρεάν όλα τα προγράμματα !

Τιμή: Οι κατασκευαστές υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων, δεν μπορούν να πουλήσουν προϊόντα, ως καινούργια, εκτός αν είναι πραγματικά 100% νέα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιστροφές πελατών και όλοι οι υπολογιστές προηγούμενης γενιάς, θα πρέπει να πωληθούν με διαφορετικό όνομα. Έτσι, οι κατασκευαστές πωλούν αυτά τα προϊόντα με μια ετικέτα που γράφει ανακατασκευασμένο προϊόν.
Επίσης πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι δεν θα πληρώσουν το ίδιο μια ανακατασκευή ενός υπολογιστή όπως θα έκαναν με ένα τελείως καινούργιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές συχνά να προσφέρονται σε τιμές πολύ χαμηλές- πολλές φορές μέχρι και 40% κάτω από την αρχική τους τιμή.

Αξεσουάρ: Μια ερώτηση που μπορεί να έχετε σχετικά με την αγορά ενός ανακατασκευασμένου υπολογιστή είναι: Αν θα λάβετε όλα τα εξαρτήματα που περιλαμβάνει ένας νέος υπολογιστής; Ναι, όντως οι κατασκευαστές υπολογιστών σας παρέχουν όλα τα γνήσια καλώδια τροφοδοσίας και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ που θα παίρνατε και με την αγορά ενός καινούργιου.
Τα Αρνητικά των Ανακατασκευασμένων Υπολογιστών
Η «αρνητική» πλευρά του να αγοράσετε ένα ανακατασκευασμένο υπολογιστή, είναι ότι θα έχετε έναν υπολογιστή που δεν είναι τελείως καινούργιος. Για μερικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι ένα ψυχολογικό εμπόδιο που μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεπεράσουν, επειδή υποσυνείδητα αναρωτιούνται τι ήταν λάθος με τον υπολογιστή και γιατί κάποιος άλλος δεν το ήθελε. Αλλά, για να κυριολεκτήσουμε από επιχειρηματική άποψη, αυτό δεν θα πρέπει να παίξει ρόλο στην απόφασή σας, δεδομένου ότι έρχεται με μια πλήρη εγγύηση ενός έτους όπως ακριβώς συμβαίνει με τα καινούργια.

Δυστυχώς, η λέξη “Ανακατασκευασμένο” συνοδεύεται από χαρακτηριστικά όπως μεταχειρισμένοι, κατεστραμμένοι ή και αναξιόπιστοι με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ελκυστικοί στους πελάτες.
Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, οι ανακατασκευασμένοι πολλές φορές είναι καλύτεροι και από τους καινούργιους υπολογιστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι λιανοπωλητές ή οι κατασκευαστές πωλούν κάτι σε έκπτωση που ποτέ δεν θέλουν να δουν ξανά πίσω. Η επιστροφή τους μια φορά είναι ήδη υπεραρκετή, πόσο μάλλον ακόμα μια.

Συμπέρασμα: Μετά από όλα αυτά καταλήγουμε στο εύλογο συμπέρασμα ότι αξίζει κανείς να αγοράσει έναν ανακατασκευασμένο υπολογιστή ή ένα ανακατασκευασμένο εξάρτημα του !!!

Στο allday.gr, μπορούμε να εγγυηθούμε για τη σωστή ανακατασκευή καθώς οι συνεργάτες του, είναι πιστοποιημένοι βάσει των πιστοποιήσεων MAR (Microsoft Authorized Refurbisher), ADISA και ISO 9001 να περνάει από μια διαδικασία ανακατασκευής, η οποία εγγυάται την άριστη λειτουργία τους πριν την επαναδιοχέτευση τους στην αγορά.

Αν επιλέξετε από εμάς ένα προϊόν με την ένδειξη Refurbisher θα επωφεληθείτε, γιατί:

  • Αγοράζετε επώνυμα προϊόντα μεγάλων κατασκευαστών.
  • Τα βρίσκετε με εγγύηση έως και για 2 χρόνια.
  • Έχετε τις νόμιμες άδειες των windows.
  • Τα παίρνετε με πολύ χαμηλότερο κόστος.
  • Αποκτάτε προϊόντα που είναι πλήρως λειτουργικά και δοκιμασμένα.
  • Ο εξοπλισμός σου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με ηλεκτρονικά απόβλητα.